Alternativa

Sindicat Docent

Riscos laborals: valoracions 2022 i planificació 2023

Aquesta setmana s’ha dut a terme la reunió de la Comissió Paritària del Servei de Previsió de Riscos Laborals del Personal Docent. En la mateixa hem tractat les actuacions portades a terme des del Servei, la planificació per al 2023 i la satisfacció dels docents amb el SPRL.

A Alternativa som conscients i valoram molt positivament la feina i els esforços que fa el personal propi del Servei, entenem les dificultats que tenen per arribar a tothom, especialment pel que fa a l’hora d’incorporar nous professionals a la plantilla.

Valoram molt positivament el fet de disposar d’un servei de logopèdia i de piscologia clínica, però no pensam que sigui un avantatge. L’eina de feina principal d’un docent és la seva veu, A hores d’ara és vergonyós que la majoria d’afeccions de la veu no es considerin malaltia professional en el nostre sector.

Ens crida l’atenció que alguns organismes es preguntin el perquè de la necessitat de la figura del psicòleg clínic al servei, quan sabem que l’estrés, la síndrome del Burn Out i altres afeccions de caire psicològic provocades per l’excés de burocràcia, les modificacions constants a la normativa, haver d’atendre joves amb nombroses dificultats de caire no escolar…es troben entre les principals dificultats que ens transmeten els docents en les seves queixes.

Instam la Conselleria d’Educació i el Govern de les Illes Balears a duplicar els esforços per poder completar aquest servei propi i que sigui present a totes les Illes per garantir la igualtat en les condicions i el tracte als docents.

 

Riscos laborals: valoracions 2022 i planificació 2023

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaçat dalt de tot

Descobriu-ne més des de Alternativa

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint