Alternativa

Sindicat Docent

Junta de Personal Docent No Universitari. Mallorca

14/6/23

El Plenari de la Junta de Personal Docent de Mallorca es va reunir ahir en sessió ordinària d’aquest tercer trimestre del curs 22/23.

Adhesió al manifest de la Xarxa contra la Segregació escolar a Palma

La Junta de Personal Docent de Mallorca s’hi va adherir de manera unànime al manifest creat per un grup de docents preocupats per Segregació escolar a Palma generat per la dualitat escola pública-escola privada concertada i la matriculació desigual en cada tipus de centre. Alternativa Docent en forma part i va proposar el tema perquè la Junta de Persona s’hi pronunciés. 

Malgrat l’aprovació va ser per unanimitat, CCOO va posar alguns impediments perquè no estava a favor del text íntegrament.

Podeu llegir l’esborrany aquí

 

Proposta de resolució adreçada al nou govern de les Illes Balears

Com a resultat de les eleccions del passat 28M, el canvi de Govern a les Illes Balears és un fet. La Junta de Personal Docent, com és habitual, planteja un document en el qual es reclamen millores i/o peticions. En aquest cas, s’ha elaborat un document per reclamar les millores pendents aconseguides i recordar que l’educació requereix tranquil·litat i pau social i que, no permetrem cap atac a l’educació pública. 

Alternativa es pronunciar a favor d’aquesta resolució perquè ja des de fa més d’un any reclamem mobilitzacions per aconseguir dignificar la professió docent i facilitar la tasca per tal de donar una millor qualitat a l’alumnat (millors ràtios, atenció personalitzada, etc..) Només SIAU s’hi va pronunciar en contra.

Podeu llegir l’esborrany aquí

 

 

 

Plenari 30 de març

El Plenari de la Junta de Personal Docent de Mallorca es va reunir el dimecres, 30 de març, i es van aprovar les següents resolucions:

[gview file=”https://www.sindicatalternativa.cat/wp-content/uploads/2022/03/esborrany_PROPOSTA_RESOLUCIO_PLENARI_30_MARÇ_2022-1.pdf”]

Com es pot veure, només ALTERNATIVA va presentar esmenes per fer que el document fos més complet i recollís el sentir dels docents.

A més, ens vam unir a la Junta de Personal Docent d’Eivissa i Formentera per demanar la paralització d’aplicació de la LOMLOE, com a mínim, un curs.

 

Plenari 13 d'octubre

El plenari de la Junta de personal docent de Mallorca es va reunir dimecres, 13 d’octubre, i es van aprovar les següents resolucions:

– Resolució de principi de curs 2021/2022.
– Resolució sobre la religió als centres públics.
-Resolució sobre retribucions empleats públics.
– Resolució sobre pressupost educació 2022
– Resolució Nou ROC
A més, des d’ Alternativa, vam proposar a la Junta de Mallorca aixecar el to contra la conselleria i iniciar una campanya mediàtica per contradir en públic la posició tranquil·la del Govern malgrat totes les decisions contra els interessos dels docents i de l’educació.
Plenari 24/3/21

La Junta de personal docent de Mallorca s’ha reunit en el seu plenari, en sessió ordinària, per tractar diversos temes:
1-Posicionament de la Junta de Personal de Mallorca LOMLOE

Després del debat pertinent, s’aprova un comunicat sobre l’afectació i les mancances de la LOMLOE.

[Penjarem el document en tenir el comunicat definitiu aprovat]

2-Posicionament de la Junta de Personal De Mallorca: LEIB

Després del debat pertinent, s’aprova un comunicat sobre l’afectació de la Llei Educativa de les Illes Balears.

[Penjarem el document en tenir el comunicat definitiu aprovat]

3-Posicionament de la Junta de Personal de Mallorca: 2% i 0’9%

S’informa que els sindicats que formen la Mesa General de treballadors públics han acordat no signar cap acord de millora fins que el Govern pagui o calendaritizi el pagament del deute amb els treballadors públics del 2% i 0’9% del salari. La Junta de Mallorca s’hi adhereix a aquesta mesura de pressió.

4-PTFP: situació laboral dels docents tècnics de formació professional

La presidenta accidental informa que la Junta ha demanat una reunió amb el Director General de Formació Professional per tractar la situació dels professors tècnics de formació professional amb la LOMLOE. 

S’ha convocat una reunió per divendres, dia 26 de març de 2021.

5-Campanya de vacunació

Davant de la injustícia de l’exclusió d’alguns grups de docents de la campanya de vacunació, s’informa de les gestions fetes. Alternativa proposa fer un comunicat exclusiu exposant la situació, però no s’atén a la proposta. 

Dijous, dia 25 de març, es reuneix la comissió paritària de prevenció de riscos laborals on es demanaran explicacions. 

6-Al torn obert de paraules, la Junta de Personal Docent de Mallorca, s’adhereix al document presentat per CCOO i UGT en favor del dret a la vivenda.

Plenari 14/10/2020

El Plenari de la Junta de Personal docent de Mallorca s’ha reunit a través de videoconferència.

En el primer punt de l’ordre del dia, s’ha aprovat la resolució de valoració d’inici de curs 20-21. La podeu llegir aquí.

En el segon punt, s’ha aprovat demanar una Mesa Sectorial d’educació amb tots els departaments per fer una valoració d’aquests primers dies de classes i tot l’entorn educatiu.

S’ha valorat l’opció de dur a terme mobilitzacions per reclamar recursos i posar en evidència que la situació als centres escolars no és de normalitat. A més de recordar que les condicions sociolaborals dels docents s’han vist mermades i, en conseqüència, la qualitat pedagògica.

S’intentarà tancar un acord unànime en la propera comissió permanent, la setmana vinent.

A més, es treballarà en un document per reunir totes les peticions sociolaborals de la Junta de Mallorca.

Plenari 26/6/ 2020

Llegeix el resum aquí

Plenari 6/2/2020

Llegeix el resum aquí

Plenari 9/10/2019

El dia 9 d’octubre de 2019 ha tingut lloc el primer plenari del curs de la Junta de Personal Docent de Mallorca. S’han tractat els següents temes:

1-El president de la Junta de personal docent de Mallorca ha fet una proposta de resolució per fer una valoració d’inici de curs. Moltes aportacions dels diferents grups van fer que el president es comprometés a fer les modificacions i ampliacions necessàries i es va delegar a la mesa permanent, convocada per a la setmana vinent dimecres 16, l’aprovació definitiva.

Alternativa va demanar afegir a la resolució punts que fessin referència a la millora necessària del pressupost en educació i el rebuig a les religions a les nostres escoles.

2-La Junta de personal docent de Mallorca es va pronunciar per unanimitat en contra del sistema de marcatge de l’horari dels docents. Ara es durà a les Juntes de personal de les altres illes per fer un comunicat conjunt.

3-Com a propostes d’actuació vam demanar establir mecanismes clars de coordinació de les Juntes de Personal docent no universitari de les Illes Balears.

Algunes entitats van demanar la votació d’una altra proposta encaminada a “encoratjar” els docents a la insubmissió amb el marcatge horari. En aquest punt , des d‘Alternativa,  vam dir que no ens podíem posicionar perquè era necessària una consulta prèvia entre companys i companyes, a més de no poder-se votar per no estar inclosa en l’ordre del dia.

Es va delegar la votació definitiva i aprovació a la mesa permanent que hi haurà el proper dimecres.

Us recordem que el dia 29, tal com ha sol·licitat Alternativa, la Conselleria d’Educació, Universitat i recerca ha convocat una mesa sectorial per tractar concretament el marcatge horari dels docents.

Abans de la finalització de la sessió, vam recordar la necessitat de pressionar la Conselleria i el Govern per avançar i aconseguir uns pressupostos dignes per al sistema educatiu de les Illes Balears, que permetin millorar infraestructures, baixar ràtios i millorar les condicions sociolaborals dels docents.

Desplaçat dalt de tot