Intercanvi amb el COPIB sobre la salut mental en l’àmbit educatiu

Intercanvi amb el COPIB sobre la salut mental en l’àmbit educatiu

Fa unes setmanes, el Col·legi Oficial de Psicòlegs de les Illes Balears (COPIB) i el Sindicat Docent Alternativa, vam fer peticions de forma paral·lela sobre la necessitat d’incorporar psicòlegs als centres educatius. Ens vam reunir i intercanviar impressions sobre el tema de la salut mental en l’àmbit educatiu.

Ens van rebre el president i la secretària del Col·legi. Ens van explicar que ells també havien fet la mateixa petició a Conselleria i que hi col·laboren en algun programa.

Estem d’acord en el fet què no basten els orientadors per atendre els problemes psicològics que cada vegada més es veuen en els nostres alumnes i que necessiten atenció professional d’un psicòleg amb l’especialitat de psicologia clínica o bé de psicologia educativa. Aquestos professionals estan preparats per detectar i donar resposta immediata, cosa que no ocorre actualment perquè es deriva l’alumnat amb necessitat d’atenció especialitzada a altres serveis i entre una cosa i altra pot passar molt de temps, que és preciós per ajudar l’alumne.

És important fer esment a la problemàtica que veim els darrers mesos sobre els intents de suicidi als centres educatius de les Illes Balears. Les tasques de prevenció i detecció són urgents, no poden esperar més.

Vam acordar col·laborar en tot allò que poguessim per informar sobre el tema del psicòleg educatiu i per instar a les administracions a crear la figura del psicòleg educatiu en els centres escolars.

LLegeix el nostre comunicat Som docents, no psicòlegs

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *