Escolarització i segregació

Ara que comença el procés d’escolarització pel proper curs 2021/2022 , des del Sindicat Docent Alternativa volem denunciar el gran percentatge d’alumnat que està matriculat a centres concertats i alhora fer una crida a l’Administració per avançar cap a percentatges més elevats d’escolarització als centres públics. 

Segons el darrer Anuari de l’educació, estam parlant de quasi un 40% d’alumnat del total de les IB, matriculat a centres concertats. Això té implícit un motiu de segregació per motius econòmics i socials. 

Això és degut a la preocupant mancança de places públiques que indica que tenim un llarg però necessari camí que hem de fer, aconseguir el 100% de places públiques. 

En alguns punts de les Illes Balears, s’ha deixat l’educació en mans d’escoles privades subvencionades amb diners públiques que, a més, no compleixen amb la normativa balear que sí s’aplica a escoles i instituts públics.

Els efectes d’aquesta situació són la segregació de l’alumnat per motius socials i econòmics que impedeix que els centres escolars siguin un veritable transformador social.

Des d’Alternativa, demanem al Govern de les Illes Balears que faci una inversió en defensa de l’escola pública i acabi així amb la segregació en el mapa escolar.

Servei d’escolarització 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *