Primer de Maig: més justícia laboral que mai!

En aquesta festa del Primer de Maig de 2021, dia del treballador i de la treballadora, des del Sindicat Docent Alternativa reivindicam el paper de la classe obrera i treballadora durant tot aquest temps de pandèmia. Són múltiples els sectors que han vist empitjorades les seves condicions laborals i, en conseqüència, la seva situació vital. 

És ara, més que mai, imprescindible una protecció dels treballadors i treballadores de tots els sectors per reactivar l’economia de manera justa, equitativa i socialment sostenible. La pandèmia no es pot convertir en l’excusa per fer passes enrere en cap mena de dret!

En el sector docent, és evident que, per subsanar la urgència educativa provocada pel risc de la COVID-19, s’ha acceptat condicions laborals diferents (dobles grups, doble jornada -presencial i online-, etc…) sense rebre a canvi cap contraprestació. 

Com ja hem manifestat en diverses ocasions, això és insostenible en el temps. No acceptarem un altre curs en les mateixes condicions. És més, lluitarem per les reivindicacions sostingudes en el temps perquè no se solucionen: recuperació d’hores lectives anterior a les retallades, reducció de ràtio docent/alumne, recuperació del poder adquisitiu, millora dels complements de residència…

Ara, a més, després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia Europeu s’obre la possibilitat del reconeixement per parts dels governs del contracte en frau de llei d’interins en places estructurals durant molt de temps i que els efectes són imprevisibles: regularització de la situació, indemnitzacions justes en cas d’acomiadament… 

Aquest Primer de Maig, més justícia laboral que mai!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *