El preu de la segregació lingüística a les Illes Balears

El PP de Marga Prohens ha venut l’educació de les Illes Balears i la convivència als centres escolars en la negociació pels pressupostos generals de la Comunitat Autònoma per a l’any 2024.

En el tràmit parlamentari, han posat preu a la separació de l’alumnat de les Illes Balears, sota l’amenaça de VOX de no aprovar els pressupostos del Govern Prohens.

Justificant-se en la “lliure elecció de centre” i la “llibertat de tria dels pares”, contravenen totalment l’Estatut d’Autonomia i tota normativa existent a les Illes Balears pel que fa a llengua i a escolarització. A més, els alumnes perdran el dret a rebre l’educació i, per tant, ser competents en les dues llengües oficials a les Illes Balears.

Els milions d’euros destinats a això, es podrien dedicar a altres partides més urgents i més demandades per la comunitat educativa de les Illes Balears: la reducció valenta de ràtios, la contractació de més professionals o la creació de noves infraestructures. 

Des d’Alternativa, no comprenem l’aversió cap a la normalitat i la pau lingüística i social en els centres educatius de les Illes Balears i ens oposem frontalment a qualsevol intent de separar l’alumnat per motius polítics. Uns pressupostos no poden trencar la normalitat als centres educatius.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *