Docents o rastrejadors?

Segons ens arriba, les famílies d’alumnes han rebut una carta conjunta de la Conselleria d’Educació i la Conselleria de Salut on se´ls informa entre altres coses de què es considera un contacte estret. En aquest document s’amplia la definició de l’Annex 4 del Protocol de Conselleria d’educació i es determina que els tutors dels grups de primària siguin els qui tinguin la responsabilitat de decidir qui és o no és contacte estret, segons l’ús que s’ha fet de la mascareta, en cas d’un positiu per COVID al seu grup, responsabilitzant-lo directament de la propagació del virus.

Una altra vegada, el Govern descarrega en els docents la responsabilitat per a la qual no se’ns contracta i, òbviament no se’ns paga, de decidir quins alumnes han de passar a estar a casa uns dies per precaució. Potser l’objectiu és reduir el número total d’alumnes i aules confinades (directament relacionat amb les famílies que haurien de demanar permís o baixa per cura de fill) així com descongestionar la sanitat pública ja que famílies i docents acabaran pagant les proves PCR a la privada. O potser es vol tranquil·litzar l’empresariat fent-los creure que els seus treballadors no perdran dies de feina per cuidar dels fills en quarantena.

La transferència de la responsabilitat no és cap novetat: els plans de contingència que es van haver d’aprovar al mes de juliol ja anunciaven que els docents tindrien un curs durant el qual farien més de metges, infermers i rastrejadors que de la funció pròpia d’un mestre o professor.

El Govern ha decidit tornar a obrir les escoles sense tenir en compte les recomanacions mèdiques internacionals ni les internes (reducció de ràtios, ampliació d’espais, protecció dels docents, etc…) i descarregar en els docents la responsabilitat de la salut de l’alumnat.

Els docents estan intentant fer la seva feina, ENSENYAR, el millor possible en unes circumstàncies molt desfavorables i no es pot permetre que les instruccions canviïn cada dos per tres, i sobretot que des de la Conselleria no s’hagi fet cas a les peticions i recomanacions dels representants dels docents (per exemple la implantació de l’infermer/-a escolar) per ara afegir-los una responsabilitat que no és seva.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *