Alternativa

Sindicat Docent

Docents compromesos i responsables, sempre!

La setmana passada els docents de les Illes Balears van rebre una carta a través del Gestib en un dels paràgrafs de la qual els demana “un esforç per restringir les activitats socials dins i fora del centre” a més d’una sèrie de consideracions en relació a aquesta qüestió.

Des del Sindicat Docent Alternativa volem fer-vos saber, que aquestes paraules no han estat ben rebudes per la comunitat educativa. Una vegada més es carrega sobre les espatlles dels docents una responsabilitat que no els correspon i una vegada més s’afavoreix que l’opinió pública carregui contra el col·lectiu si la posada en marxa del curs té com a resultat que es multipliquin els contagis. 

A més, crida l’atenció aquest missatge quan els docents han rebut per part de Conselleria dues mascaretes sense embolcall i sense les seves especificacions. Desconeixem el grau de filtratge que tenen,  quina normativa compleixen, el grau de reutilització permès i les mesures de conservació i maneig, ja que, sense etiqueta ni embolcall, és difícil saber-ho. A més, ometre aquesta informació amb un estri de vital importància en aquest context, és si més no, irresponsable. Potser hagués estat més encertat facilitar aquesta informació als docents. 

D’altra banda no tenim coneixement que cap sanitari dels que atenen les persones malaltes per COVID 19 hagi rebut una carta semblant. Aquesta actitud cap als docents és lamentable. És que no tenim família amb la que poder fer activitats? Els nostres fills i filles s’han de quedar a casa perquè nosaltres hem de limitar la nostra vida social? S’acusarà les famílies de la mateixa manera quan la possible quarantena o el positiu provingui d’un nen que es passa les tardes jugant amb els seus amics sense distància ni mascareta? S’acusarà a les persones que havent donat positiu han continuat sortint al carrer i anant a treballar?

Els docents van sostenir el sistema educatiu en temps de l’estat d’alarma amb recursos propis i amb hores extraordinàries per seguir atenent l’alumnat de la millor manera possible, i ho tornarem a fer sempre que sigui necessari. Assenyalar i sospitar del seu comportament no sembla gaire oportú.

Els docents som conscients del que pot significar un contagi a una aula, vengui d’on vengui, i és per això que des d’abans de la fi del curs 2019/20 ja demanàvem reducció de ràtios i augment de plantilles. Els docents, i gran part de la societat, coneixem les xifres d’abans de l’apertura de les Illes al turisme i també sabem de qui és la responsabilitat de la situació actual. I no, no és nostra. Per tant no podem acceptar que es demani als docents que es quedin a casa i es limitin a sortir per anar a treballar.

Docents compromesos i responsables, sempre!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaçat dalt de tot

Descobriu-ne més des de Alternativa

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint