Gràcies pel vostre valor: eleccions 1D

Les eleccions sindicals celebrades ahir als centres de l’educació pública han estat un daltabaix per a Alternativa docent. La candidatura ha rebut un 6,4% dels vots totals emesos, obtenint 3 delegats a la Junta de Mallorca i 2 a la Junta d’Eivissa-Formentera. Són uns resultats insuficients per poder accedir a la Mesa Sectorial d’Educació (on és necessita un 10% dels delegats) que era el nostre principal objectiu.

El col·lectiu docent ha triat majoritàriament llistes de sindicats històrics, sindicats de serveis o sindicats més recents que s’allunyen molt de la proposta transparent i honesta que proposàvem des d’Alternativa. 

Sempre hem volgut mantenir els alliberats mínims per poder atendre els docents i poder gestionar la part política i de proposta d’idees en la normativa que regirà els propers anys el món docent i educatiu a les Illes Balears. En aquest sentit ens sentim profundament orgullosos per la feina feta perquè, malgrat no ser presents, el col·lectiu se’n beneficiarà en un futur molt proper. 

Ens preocupa moltíssim la baixa participació en les eleccions. Només un 43.51% del cens va emetre el seu vot. El món sindical ha quedat antic i allunyat dels treballadors que representen. El fet de no aturar les activitats lectives ha debilitat la participació. Nosaltres vam demanar el vot telemàtic per poder facilitar la votació. És, fins i tot, una participació tan baixa que, deixa en entredit els resultats finals. És motiu per fer una reflexió general com a treballadors.

No volem deixar passar l’ocasió d’agraïr a tothom que, d’una manera o altra, han fet possible presentar candidatura a les tres juntes de personal docent: afiliats i afiliades, candidats a les llistes, interventors, apoderats… i a tots els que han triat la candidatura d’Alternativa. Gràcies per votar amb valor.

En els propers dies, Alternativa convocarà una assemblea per analitzar els resultats i decidir quin ha de ser el paper del sindicat a partir d’ara.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *