El Parlament de les Illes Balears demà té com a ordre del dia l’aprovació de la Llei Educativa de les Illes Balears, una llei educativa que és innecessària i no aporta cap benefici al conjunt del sistema educatiu de les Illes Balears.
-Pressupost: No preveu un increment fins al 5% del PIB en 8 anys quan ja l’havien anunciat fa anys i que no arriba mai.
-Llei Estatal: apuntala la LOMLOE com a llei de referència. Llei que regala i degrada les titulacions a l’alumnat i que (imposa metodologies als docents.)
-Autonomia de centre: Preferiríem autonomia de claustre i democratització del centre, no només atorgant poder de decisió als equips directius.
-Ràtios: No afronta el problema real de les ràtios elevades, una de les reclamacions més persistents entre els docents per millorar la qualitat educativa de manera efectiva.
-Segregació: No aborda un dels problemes més greus que té actualment el sistema educatiu balear. Manté el privilegi de les escoles privades subvencionades (=concertades) en el repartiment equitatiu d’alumnes. No es trenca la doble via educativa.
-Religió: la nova llei no aposta per una escola laica.
-Docents: Lluny de millorar les condicions laborals amb un carrera professional digna, s’augmenta la pressió amb un sistema d’avaluació sobre la tasca docent sense oferir cap benefici o millora: càrrega lectiva, hores de coordinació, ràtio…
-Català: es manté el decret de mínims que era de gran consens social. Era el moment per apostar per una política lingüística valenta que defensés la llengua pròpia del territori.
Convé també promocionar i normalitzar el català en altres àmbits.
-Etapa 0-3: La conciliació es facilitaria en una ‘Etapa 1-3’ i ens preocupa la concertació de les escoletes privades sense crear, de base, una vertadera xarxa pública.
–Sense consens: malgrat la repetició per part del Govern, la LEIB no té res a veure amb document ‘Illes per un pacte’. En les dues reunions mantingudes amb la conselleria, cap sindicat ha votat favor d’aquest document.
Amb l’arribada d’aquesta llei, que no millora la situació educativa, s’ajornen novament les promeses que podrien beneficiar veritablement el conjunt d’alumnes matriculats a les Illes Balears.