8M 2022

En el Dia Internacional de les Dones volem posar el focus en el treball no remunerat que tradicionalment s’ha assignat a la dona, i que encara desenvolupa majoritàriament: tasques domèstiques, cures d’infants i majors, acompanyament emocional i escolar, etc.

Totes aquestes tasques requereixen d’una energia i d’un temps considerable i alimenten una economia submergida no reconeguda i sense retribució ni contribució a la Seguretat Social cosa que impedeix que les dones tinguin la pensió de jubilació que realment els hi pertocaria.

D’ altra banda, les dones, reivindicant el seu dret legítim a tenir una carrera professional, pateixen la manca de conciliació professional i familiar. La qual cosa les aboca a tenir una doble i triple jornada laboral creant un desequilibri social entre els membres que conformen la nostra societat.

La dualitat dels rols estereotipats, “el masculí” versus “el femení”, ancorats en una societat patriarcal demana una transformació. No podem continuar en una societat que, per una part, demana un paper actiu de la dona en el sistema productiu i, alhora, la manté com a pilar de l’atenció de les cures i la llar familiar.

Cal un reconeixement i un repartiment equitatiu de les tasques domèstiques i cal, també, quantificar-les i remunerar-les econòmicament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *