Treballadors! No places!

Davant la sentència del TSJE i de la urgència de la Comissió Europea per reduir l’alt nombre de funcionaris interins, el Govern d’Espanya i el Govern de les Illes Balears han pres una sèrie de mesures que afecten directament als docents que han estat contractats, segons la sentència, en frau de llei. El tribunal europeu va dictaminar aquesta sentència per evitar la contractació temporal abusiva en les administracions públiques.

El Govern d’Espanya, però, va decidir que, en comptes d’estabilitzar les persones, els treballadors contractats per l’administració pública de manera irregular, ho serien les places que aquests ocupaven. En el món docent, on els contractes són per cursos, les places poden haver estat ocupades per diverses persones al llarg dels anys cosa que no ha passat en altres àmbits. 

Així doncs, els governants han decidit protegir el sistema i no els treballadors que l’han sostingut en anys i anys en què s’han tret poques places a oposicions per ser ocupades de manera fixa. Han creat un sistema que s’allunya de la normativa exigida en el món de l’empresa privada.

Cal reconèixer que, la Conselleria d’Educació de les Illes Balears ha tret totes les places possibles, tal com dicta la normativa. No han fet el mateix totes les CCAA i es pot donar el cas que es donin les places de les Balears a docents d’altres comunitats deixant sense feina a molts professionals que han demostrat el seu compromís amb l’educació pública a les Illes Balears. I ens preguntem, quin mecanisme hi haurà per protegir els docents que han fet tota la seva carrera docent a les Balears? No ho sabem! 

Per tot això, Alternativa va demanar aturar tota la convocatòria d’oposicions al mes de novembre -la Conselleria va reduir les places ofertes en aquesta convocatòria-. A més, Alternativa va votar en contra de la relació de places que sortiran al concurs de mèrits. Ara mateix ens falta molta informació del procés: quin serà el barem que s’aplicarà? Es podrà participar en diverses comunitats a la vegada? Quines condicions reals hi haurà? 

Seria poc responsable no advertir que aquesta solució salvarà el sistema durant un o dos cursos, però els docents que obtinguin plaça tornaran als seus llocs de residència en dos o tres cursos generant novament el mateix problema.

Per tot això, és necessari que els treballadors docents de les Illes Balears siguin protegits amb tots els mecanismes existents davant aquesta situació que, en comptes de protegir-los, vol salvar el sistema.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *