Mesa sectorial d’Educació: Currículums Secundària i Batxillerat; Instruccions d’inici de curs 22/23

Mesa sectorial d’Educació: Currículums Secundària i Batxillerat; Instruccions d’inici de curs 22/23

Currículums 

Els dos primers punts de l’ordre del dia eren revisar i debatre el segons esborrany dels currículums LOMLOE d’ESO i Batxillerat amb algunes al·legacions acceptades pel Govern.

Vam destacar la premura i urgència amb què s’han d’aplicar aquests nous currículums. Els representants de la DG de Planificació van arribar a reconèixer que no es tindrà la versió definitiva fins als “mesos d’estiu” sense especificar. Ara per ara, els centres treballen sobre esborranys que, per tant, poden veure’s modificats.

Vam insistir en la necessitat de facilitar la nova realitat dels centres amb una flexibilització real en els tempos d’aplicació o un ajornament, així com atorgar als docents períodes lectius per poder posar en marxa la nova normativa sense deixar de fer la feina del dia a dia als centres i no sobrecarregar encara més la funció docent. A més, convé fer els canvis amb la paciència i el temps necessari per coordinar-los.

A més, vam mostrar la preocupació per la pèrdua d’hores que algunes especialitats poden sofrir. El Director general de Planificació va assegurar que en cap cas passarà això perquè les possibles pèrdues horàries queden compensen amb altres matèries de nova creació. 

Instruccions de funcionament i inici de curs

En aquest punt, donada la complexitat del document, vam demanar negociar punt per punt arribat el moment. No obstant això, vam insistir en la necessitat de revisar la càrrega lectiva dels docents i vam recordar que no hem vist cap millora de les condicions laborals en els darrers cursos. 

Podeu consultar tota la documentació aquí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *