Tornen les retallades: volem el nostre 2%

Segons les notícies aparegudes a premsa i la compareixença de la portaveu, el Govern de les Illes Balears menysprea novament els treballadors públics amb la reducció del 2% del salari que, a la pràctica, no s’ha arribat a concretar mai d’ençà que el Gobierno de Pedro Sánchez ho aprovà amb l’aplicació a partir del gener del 2020. 

La decisió, a més, fa que els treballadors de les Balears siguin els únics a tot l’Estat que no han percebut en cap moment aquesta lleu millora salarial i, per tant,  no han notat que millorin les condicions i s’apropi al nivell de vida  que han pogut tenir en algun moment i que es va devaluar ja amb el Govern de J.R. Bauzà. 

Entenem que la situació és econòmicament greu, però aplicar les mateixes mesures que ja van fer que el col.lectiu docent digués prou fa uns anys no sembla que hagi de ser la millor solució. No podem passar per alt tampoc les formes amb què s’ha dut a terme dignes d’un joc de trilers. Han aplicat aquesta reducció les altres CCAA?

Si ens fixem en el cas dels docents, s’agreuja la situació perquè no s’ha volgut ni tan sols encetar el debat de l’aplicació de la carrera professional que milloraria i equipararia a la resta de funcionaris autonòmics substancialment la qualitat de les condicions laborals.(els docents són els únics funcionaris que no ho cobren) 

La tornada a l’escola al setembre no serà fàcil per motius sanitaris, pels plans de contingència imposats i per la sensació d’arriscar sigui al preu que sigui la salut d’alumnes, famílies i docents.  

Tot això ens fa pensar, on són els milions que Sánchez va prometre per a educació? Per què el Govern Balear no lluita per rebre el que hem aportat durant anys al Fons de Contingència? Per què no fan una passa valenta i decidida i anuncien una retallada dels sous de tots els càrrecs polítics i de confiança? 

La resposta és ben senzilla, és millor atacar al més feble, aquells que no seran recolzats per la societat quan les seves reivindicacions siguin econòmiques perquè ja se n’ha encarregat el Govern en els últims mesos de fer-mos quedar com uns privilegiats. 

Dignificar la tasca docent comença per dignificar les seves condicions. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *