Tornada a l’escola preocupant

  • Les autoritats sanitàries i escolars proposen mesures que no es poden complir.
  • L’aposta per l’escola presencial ha de fer-se de manera segura aportant els recursos econòmics i personals necessaris.
  • Relaxar d’aquesta manera les mesures sembla una mesura per contagiar els alumnes.
  • La informació ha arribat tard als docents, així es dificulta una correcta planificació del 2n trimestre.

Avui han tornat a obrir els centres educatius de les Illes Balears. És una de les tornades més preocupants per a docents i alumnes degut a la situació sanitària.

Si bé la millor manera (potser l’única) d’ensenyar és la presencial, les Autoritats sanitàries i educatives  haurien d’haver apostat per prendre mesures que protegissin la salut del conjunt de la comunitat educativa. 

S’han reforçat algunes mesures sanitàries, augmentar la distància de seguretat a 1’5m a 3r i 4t d’ESO (fins ara era d’1’2m) sempre que sigui possible. Aquesta mesura és clarament insuficient per la manca d’espais que reiteradament venim denunciant. 

Els protocols s’han flexibilitzat per a educació infantil (ja no es posarà en quarantena un grup fins que hi hagi 5 casos) que, veient la situació, sembla una estratègia per a contagiar els alumnes. A Secundària, els alumnes vacunats no hauran de fer quarantena preventiva, no així els no vacunats.

El Govern, en una carta enviada als centres recomana l’ús de mascaretes FFP2 i la correcta ventilació dels espais on es duguin a terme les classes sense tenir en compte les baixes temperatures d’aquests mesos que han de venir.

En un altre aspecte, els permisos per cuidar de fills confinats continuaran sense retribuir com ja vam denunciar el passat mes de desembre.

El col·lectiu docent torna a les aules preocupat per mantenir les mínimes condicions sanitàries. 

A més, les informacions han arribat a darrera hora i, per tant, no s’ha pogut preveure com serà la nova situació fins que s’hi han trobat.

L’alternativa a tot això és reduir els grups i mantenir distàncies en tot moment, però per a això cal augmentar la plantilla de docents significativament, cosa que per motius pressupostaris no es podrà dur a terme.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *