Reunió informativa sobre els professors tècnics de formació professional.

La nova Llei educativa, LOMLOE, modifica substancialment la situació del professorat tècnic de FP i això ha generat molts dubtes entre el col·lectiu, tant funcionaris de carrera com interins.

Des del Sindicat Alternativa sol·licitàrem una reunió amb el Director General de FP, Toni Baos per tractar aquesta situació. Avui ha convocat una reunió informativa per traslladar-nos com està la situació actual i recollir les nostres reivindicacions.

La LOMLOE estableix que aquestes especialitats que fins ara tenien la consideració de A2 , ara passen a tenir categoria de A1 i això fa que per accedir-hi s’haurà d’estar en possessió d’una titulació universitària de grau superior. Aquest canvi suposa una millora, però alhora genera tota una sèrie de preguntes respecta a quina situació administrativa tendran els companys que fins ara imparteixen aquestes especialitats.

El Director General ens ha facilitat la carta que els ha enviat el ministeri d’educació  i ha explicat que s’ha de constituir una mesa estatal per tractar aquest tema i que a la futura llei de FP també s’ha de tractar.

Per part d’Alternativa, hem valorat positivament l’equiparació i els beneficis que això comporta , però hem reivindicat que aquest canvi no pot deixar d’un dia per l’altre a companys sense feina i que s’han d’establir els mecanismes administratius adequats per no deixar indefensos a aquests companys que fins ara han impartit aquestes especialitats. Ens preocupa especialment la situació que tendran els interins el pròxim curs. També ens preocupa que algunes especialitats acabin amb contrates laborals per hores o qualsevol altre tipus de precarietat.

Alternativa també ha plantejat la necessitat d’afrontar l’equiparació de mestres que imparteixen al primer cicle de ESO i també iniciar un procés d’equiparació dels mestres que també accedeixen a la docència mitjançant un grau.

El Director General s’ha compromès a informar-nos puntualment de l’evolució de les negociacions del Ministeri amb les CCAA.

Carta del Ministeri

Download

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *