[RESUM] Mesa sectorial: coneixement de llengües oficials i modificació en la contractació d’interins

La Mesa sectorial d’educació s’ha reunit avui amb caràcter extraordinari per tracar el següents temes:

1. Coneixement de les llengües oficials per a ocupar una plaça pública en la docència a les Illes Balears.

A partir d’ara, per poder obtenir una plaça com a funcionari de carrera serà necessari demostrar la capacitació de català (C1 + FOLC – o equivalent-) abans de les proves selectives* o del concurs de mèrits. 

És una passa endavant per protegir l’ús de la llengua entre els docents i per establir un requisit que els docents de les Balears fa temps que han de demostrar.

Valorem positivament aquesta passa de la Conselleria. Recordem que Alternativa va lluitar per evitar-ne la desaparició i ara ha resultat ser un punt molt important per protegir els docents en els futurs processos.

*no afecta a les oposicions convocades per a aquest curs

2.Canvi en el model de contractació dels interins. Degut al gran canvi de plantejament que suposa la normativa provinent del govern estatal, el model de contractació de docents interins es veurà afectat:

-Vacants: s’ocuparan durant tres anys consecutius (sempre que un docent de carrera no reclami la plaça). A més, aquestes places sortiran sempre en concursos-oposicions per imperatiu legal. L’interí tornarà a la llista per fer cobrir altres places.

-Substitucions: Es cobriran durant el temps mínim imprescindible amb data màxima a 30 de juny. A més, no tindran cap mena de compensació econòmica durant els mesos d’estiu.*

*No afecta als interins contractats durant aquest curs. 

La nostra votació ha estat en contra perquè, malgrat s’arribin a estabilitzar moltes places, no coneixem el conjunt de les normes que regiran el procés i que, per tant, poden donar resultats inesperats. A més, els treballadors i treballadores que treballen durant tot el curs, tenen el dret de cobrar també la indemnització d’estiu com vam aconseguir en l’anterior legislatura, revertint les retallades de l’època Bauzá.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *