Resum mesa extraordinària 15/9/2022

Prèvia sobre LOMLOE, perfils, decret de transport i d’Inspecció

La Mesa Extraordinària de 15 de setembre de 2022 contava amb la presència del Conseller d’Educació, Martí March, del secretari general, Tomeu Barceló, de la directora general de Personal docent, Rafaela Sánchez, de la directora general d’Innovació, formació i primera infància, Amanda Fernández, i de la cap d’Inspecció educativa, Camila Tuduri.

En una prèvia tots els sindicats han exigit que s’aturi el desplegament de les Instruccions d’avaluació publicades al BOIB dia 11 de setembre i que estan causant molta d’incertesa i angoixa als docents, a l’alumnat i les famílies. El conseller ha reconegut la precipitació en la publicació d’aquestes i que no en tots els centre s’ha fet formació en la nova avaluació. Ha proposat fer meses tècniques per estudiar pausadament les instruccions d’avaluació i aportar-hi modificacions si es considera necessari.

Seguint l’ordre del dia s’ha debatut la resolució de Perfil de places. Alternativa considera que no és un document necessari perquè, amb la propera d’estabilització de plantilla, la necessitat de demanar docents amb unes característiques determinades serà minsa i podrà ser proporcionada mitjançant comissió de servei o bé per formació als docents del centre. Alternativa ha votat en contra.

El punt següent ha estat l’esborrany del Decret de Transport escolar. Aquest document aporta millores com és ampliar el servei a nivells post obligatori. No obstant, encara s’hi poden fer aportacions abans de la tramitació parlamentària. Alternativa ha votat a favor.

L’últim punt tractat ha estat l’esborrany del Decret que regula la Inspecció educativa a les Balears. Aquest document pretén actualitzar el decret en vigor des del 2001. Com amb el document anterior, s’hi pot fer aportacions. Alternativa hi ha votat a favor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *