Resum de la Mesa Sectorial extraordinària 29/10/2020.

 

Avui a la mesa sectorial extraordinaria telmàtica s’ha tractat l’únic punt de l’ordre del dia:

  • Proposta de resolució per la qual s’aprova la convocatòria per proveir, mitjançant el sistema de comissió de serveis, llocs de feina de la Inspecció Educativa.

El departament d’Inspecció ha dut a la mesa sectorial aquesta convocatòria per poder dotar d’un inspector adicional a Eivissa que va quedar sense cobrir. Ha informat que la plantilla actual pot arribar fins a 35 inspectors a totes les illes. A Mallorca, n’hi ha 22 i en resten 6 per cobrir, Menorca té els 3 que pertoquen i Eivissa actualment té 3 inspectors als quals s’afegeix aquest nou inspector per arribar al total de la plantilla assignada. 

Per part d’Alternativa , hem reconegut que als darrers anys s’ha millorat la situació amb la convocatòria d’oposicions al cos d’inspectors. Hem demanat que es doti la totalitat de la plantilla per poder donar un millor servei als centres i que es convoquin oposicions de forma periòdica. 

Esborrany convocatòria

Torn obert de paraules :

Tot i ser una mesa extraordinària , la Directora General de personal docent ho obert un torn de paraules als sindicats. 

Per part d’Alternativa hem plantejat dues questions:

  • La necessitat de millorar la informació i la coordinació i la resposta que es dona als docents i als centres  en tot el que fa referència a les diverses situacions que es donen quan hi ha casos de COVID. Hem plantejat que l’actual declaració de contacte estret, de  confinament del docents , dels fills dels docents, de presa de mostres PCR. Des de la Conselleria de Salut estan donant respostes diverses a situacions semblants i això genera molts dubtes als centres i als docents. 
  • Increment de sou dels docents . Aquest dies el Govern de l’Estat ha plantejat un increment de sou dels funcionaris del 0,9% , uns 20 euros mensuals. Hem recordat que enguany ens corresponia una pujada del 2%, uns 600 euros anuals, i que tots els funcionaris de l’estat i algunes administracions públiques de les Illes balears estan aplicant, als docents no s’ha aplicat. Millor dit s’ha aplicat aquest increment del 2% però a la vegada ens aplicaren una reducció equivalent en els complements. També hem recordat que el col·lectiu docent és l’únic col·lectiu de funcionaris de la CAIB que no està cobrant la carrera professional alhora que les darreres dades indiquen que la cistella de compra de les Balears és on més s’incrementa.

Per tot això hem exigit la negociació de totes aquestes millores retributives , per equiparar-nos a la resta de funcionaris i no quedar una vegada més  com els més beneits de l’Estat.

La Directora General ha dit que el Govern durà una proposta a la mesa general de funció pública. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *