Per què els docents no som contacte estret?

Des del Sindicat Alternativa volem exposar una sèrie de circumstàncies que ens semblen contradictòries a la vegada que denunciables des del punt de vista sanitari, segons les consultes i informacions que ens fan arribar els docents d’arreu de les Illes.

Amb la definició que el Ministeri de Sanitat, la Conselleria de Salut i la d’educació han decidit atorgar a l’expressió de “contacte estret” a la mà, un docent de primària o secundària mai ho serà considerat perquè per protocol és impossible que es llevi la mascareta a l’aula, i molt menys més de 15 minuts. Llavors estam amb una normativa que entra en contradicció amb les mesures sanitàries i que deixa al docent en una situació de desprotecció total que no es troba a cap altra col.lectiu de treballadors.

Conselleria ha subcontractat empreses per dur a terme el servei de prevenció de riscos laborals. Si es produeix la circumstància extraordinària que al docent se li hagi de fer la prova PCR, en aquest cas, es fa una telefonada als afectats i gràcies al bon criteri del servei de Sanitat es fa la PCR però, el docent s’ha d’incorporar al seu lloc de feina encara que no conegui el resultat de la prova, posant així en risc als seus familiars, altres professors i també als alumnes. 

Serà que som un col.lectiu immunitzat o serà que s’han fet uns protocols i normes que atempten contra el drets dels docents com a treballadors i se’ls empra com a conillet d’índies per no haver de contractar més personal els dies de quarantena i per no haver de dir a pares i famílies que no s’està invertint el mínim per complir les normes de sanitat?

Des d´Alternativa qüestionem les mesures i  el concepte de contacte estret aplicat als docents. Exigim que es facin les PCR a tots els docents que han estat en contacte amb alumnes/ professors positius i que la reincorporació a la feina es faci segons els protocols vigents de Sanitat.

Reclamem que s’unifiquin els criteris entre Sanitat i Educació i que prevalguin els de Sanitat ja que no pot ser que primin altres interessos davant els riscos sanitaris i epidemiològics en el cas dels docents.També reclamem que es revisin els protocols seguint les darreres investigacions científiques que apunten a noves formes de contagi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *