Pla postestabilització: noves propostes!

Des d’Alternativa exigim que es posi en marxa el pla de post estabilització, recollit al Acord Marc II, ja les persones no estabilitzades necessiten una solució. 

També, és necessari transformar els processos d’accés a la funció pública per garantir la funcionarització de les persones que són dins del sistema. 

Cal una solució per a la gent que durant molts anys ha sostingut el servei i encara no s’ha estabilitzat. Especialment tenint en compte que els barems imposats per l’Estat han fet que l’experiència en diverses especialitats perjudiqués molt les persones més polivalents.

Al novembre de 2023 ja vam presentar un primer pla post estabilització (consulta aquí )  però cal fer una passa més enllà. Volem afegir noves propostes per al pla de post estabilització: 

  • Les places desertes del concurs de mèrits es continuen donant als i les docents de la llista viva. 
  • Les places desertes del concurs oposició extraordinari  han de ser per a l’estabilització. 
  • Doble via d’accés a la funció docent: una via que consolidi les persones de dins el sistema, amb una avaluació continuada basada en l’experiència (per mèrits); i una altra per a les persones de fora del sistema o amb poc temps treballat, però amb proves no eliminatòries, menys memorístiques, amb criteris de correcció públics i transparents i amb una prova equivalent al concurs extraordinari d’oposicions pel que fa a programacions didàctiques. Per fer-ho, cal modificar el Reial decret 276, demanam a Conselleria que negociï els canvis pertinents al Ministerio de Educación y Formación Profesional.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *