Oposicions 2021: peticions d’Alternativa

El Sindicat Docent Alternativa demana a la Conselleria d’Educació que reprengui l’organització de les oposicions ajornades el curs 2019/20 quan abans millor.

Ja que la Conselleria ha manifestat que la realització d’aquestes proves segueix prevista,si no hi ha canvis importants en la situació, i d’acord a la convocatòria  publicada. Demanam que s’aprofiti per aclarir i modificar els següents aspectes (que no depenen de cap normativa, sinó que són organitzatius).

  • Informació que aclareixi que la convocatòria és la ja publicada i per tant la normativa i els elements que els opositors han de tenir en compte és aquesta. (Hem rebut moltes consultes referents a l’inclusió de referències als plans COVID)

 

  • Composició dels tribunals.

 

El sorteig ja està fet i només queda fer la composició definitiva dels membres dels diferents tribunals. Fer-ho a partir de gener afavorirà que els tribunals tenguin temps suficient per a dur a terme la planificació de les diverses proves i dels criteris específics d’avaluació i correcció.

 

  • Publicació de criteris d’avaluació i correcció

 

La Conselleria no es pot limitar a dir que els tribunals són sobirans. Les programacions dels centres i les que fan els opositors també, han de tenir ben especificats aquests criteris per garantir que tots els alumnes seran avaluats de la mateixa manera. Per què quan els avaluats som nosaltres no sabem què es valorarà? Per què ha de dependre del fet que t’examini un tribunal o un altre? Exigim la publicació  de rúbriques d’avaluació amb temps suficient.

 

  • Mobilitat d’opositors

 

Les juntes de personal docent fa temps que ho demanam. Els opositors que s’han de desplaçar a Mallorca no concursen en igualtat de condicions. Enguany amb més motiu degut a la situació generada pel COVID. Si hi ha un decret que indica que els membres del tribunal han de ser present, la Conselleria ha de demanar al Ministeri que es publiqui una disposició perquè aquesta presencialitat pugui ser per videoconferència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *