Mesa sectorial: NOU sistema d’adjudicació de places per a interins i places causades per COVID19

A la mesa sectorial d’avui dematí s’han tractat els següents temes:

La Directora General de personal docent ha manifestat que ens trobam en moments molt difícils i que la societat espera que tots donem una mà per solucionar els problemes generats per la pandèmia. Ha agraït la feina dels sindicats i ha expressat la necessitat de treballar units per fer front a aquest desafiament global.

La Conselleria ha exposat la situació actual i la necessitat d’accelerar les substitucions, per això inicialment a la documentació havia proposat un sistema d’adjudicació d’urgència, però ha demanat poder introduir canvis de darrera hora. Per la nostra part hem acceptat debatre noves propostes i poder fer-les nostres. La conselleria s’ha mostrat receptiva a la posada en marxa d’un sistema ordinari d’adjudicació diari, semblant al que ara només es feia setmanalment, garantint la transparència i el respecte a la puntuació del barem dels interins, tant de primària com de secundària. A la vegada i de forma paral·lela han proposat crear unes places a infantil i primària, amb una duració inicial de 3 mesos, per cobrir les substitucions de forma immediata.

Aquestes places s’oferiran per cobrir totes aquelles substitucions relacionades amb el COVID amb l’objectiu que els centres tenguin cobertes les seves necessitats el més aviat possible. La setmana vinent s’acabarà de perfilar la convocatòria amb les aportacions dels sindicats, però us avancem alguns detalls perquè tingueu coneixement de com funcionarà.

Seran places de selecció voluntària, però irrenunciables. És a dir, si no interessen es pot no demanar-les.
Seran places amb previsible mobilitat.
Les substitucions seran sempre dins la mateixa illa durant tot el trimestre, llevat d’Eivissa-Formentera on és possible que en algun moment s’hagi de canviar d’illa.
S’està estudiant la manera per tutoritzar els interins que agafin aquestes places.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *