Mesa Sectorial d’Educació

Avui, 13 de novembre de 2018, la Mesa Sectorial d’Educació ha tractat aquests punts:

1)Instruccions eleccions sindicals:  S’ha discutit i esmenat l’esborrany. Una vegada més, hem recordat la necessitat real de fer les eleccions sindical de manera telemàtica a través del GESTIB, com ja s’han fet a Euskadi. Aquesta opció té molts beneficis: reducció de la despesa (paperetes, dietes, etc…), agilitat en el procés i no pèrdua d’hores lectives. Es tindrà en compte per a les properes eleccions sindicals, d’aquí a quatre anys.

2)Acord de govern sobre l’oferta pública d’ocupació: S’ha comentat l’esborrany que, una vegada aprovat pel Govern, reservarà les places que ha quedat vacants l’any 2018 (per jubilació, mort o renúncia) de funcionacis de carrera. Les places (consulta-les aquí) es reservaran durant tres anys i es poden treure a oposicions durant aquests anys. EN CAP CAS, ES TRACTA DE  LA CONVOCATÒRIA DE PLACES QUE SORTIRAN A OPOSICIONS L’ANY 2019.
La Conselleria ha afirmat que durant el mes de desembre faran públic el llistat d’especialitats amb places i illa.

3)Plantilles orgàniques: S’ha debatut el document que establidrà les plantilles orgàniques del centres escoles de les Illes Balears. Cal destacar la intenció d’estabilitzar el 85% de la plantilla, fet que facilitarà la mobilitat dels docents funcionaris de carrera. A més, hem recordat la necessitat de rebaixar ràtios, com ja s’ha fet a educació infantil.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *