Mesa Sectorial d’Educació: Tornar a les aules? Segur?

Avui hem format part a la mesa sectorial d’educació de forma telemàtica per tractar el “protocol de desescalada dins l’àmbit educatiu de les Illes Balears”.

El Conseller Martí March ha exposat que l’esborrany enviat s’ha elaborat per un equip multidisciplinar, de les conselleries de sanitat salut i serveis socials seguint les indicacions i els terminis del ministeri d’educació.

És un esborrany obert i la  Conselleria ja ha manifestat la seva preocupació pel retorn de l’alumnat de 0-6. Ha anunciat que durà les propostes dels sindicats a la propera reunió de la conferència sectorial del Ministeri d’Educació.

Els sindicats presents hem coincidit en molts dels plantejaments dels diferents esborranys.

Per part d’Alternativa, després d’analitzar la documentació i les aportacions i suggerències dels companys, hem exposat la nostra preocupació per la possibilitat de recuperar algunes activitats presencials als centres educatius a finals de maig.

Fent una valoració de la situació sanitària actual i, tenint en compte, les alçades del curs en què que ens trobam, plantejar el retorn a les aules es fa necessària la pregunta de si val la pena posar-ho en marxa i si això solucionarà alguna cosa?

Els documents i annexes es tractaran avui mateix, a la reunió de la Comitè de seguretat Laboral.

Des d’Alternativa, ens hem negat a recuperar l’activitat als centres escolars i hem demanat que es dediquin els esforços a la planificació del curs 20-21 per poder donar una millor resposta en cas que la situació del COVID 19 obligui a prendre mesures sanitàries que ens impedeixi el desenvolupament normal del curs.

Informació de la Conselleria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *