Mesa sectorial d’educació: No al NOU ROC

La posició d’Alternativa, en la Mesa Sectorial d’Educació sobre el nou Reglament Orgànic de Centres (ROC) d’avui, és que encara que agraïm que s’hagin celebrat reunions bilaterals per a definir el document, considerem que per a poder aplicar aquest reglament la Conselleria d’Educació ja hauria d’haver baixat la ràtios (15 Primària, 20 ESO, Batxillerat i FP), com ja hauria d’haver recuperat també les 18h lectives, ja que així es van comprometre a fer-ho fa 8 anys.

A més, haurien de reconèixer la carrera professional i insularitat reflectint-se en la nòmina dels docents, més que merescut després de dos cursos Covid.

També, hem insistit que no sigui un únic reglament per a tots els centres d’Infantil, Primària i Secundària, sinó que sigui diferenciat segons etapes educatives. I que el Claustre recuperi la seva rellevància, que sigui democràtic per a poder decidir sobre marcatge horari o l’elecció del director o directora. Així com limitar la funció directiva a 8 anys i que l’avaluació externa als centres no es converteixi en un rànquing de centres i l’inspector/a assignats als centres no tinguin cap vinculació amb el centre al qual han d’avaluar.

Per a acabar, hem demanat respectar els projectes lingüístics com estan i tornar a les taules sectorials presencials.

Informació de la Conselleria: https://www.caib.es/govern/sac/fitxa.do?codi=4879251&lang=ca&coduo=7 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *