Mesa sectorial d’educació: creació de centre de Formació, innovació i Desenvolupament FP

Dimarts vam assistir a Mesa Sectorial per parlar de la creació del centre de Formació, Innovació i Desenvolupament de la Formació Professional de les Illes Balears. El Director General de Formació Professional, Toni Baos, ens va explicar breument l’objectiu dels documents que es presentaven i va respondre les qüestions plantejades pels sindicats.

Alternativa va exposar que consideram molt favorable la creació d’aquest centre que no només gestionarà la formació específica dels docents de FP, sinó també serà un referent en les relacions amb empreses en aquesta etapa educativa. Tot allò que signifiqui fer passes envant per milorar la qualitat dels diferents ensenyaments comptarà amb el nostre suport.

Entre les qüestions que vam plantejar, destaquem que ens preocupa que els docents i alumnes de FP de Pitiüses i Menorca no puguin gaudir de la mateixa manera d’aquest centre, que estarà localitzat a un espai cedit pel Parc Bit; i també que volíem conèixer el que suposa aquest projecte des del punt de vista econòmic, sabent que les partides són bàsicament finalistes i provenen del Ministeri d’Educació i dels Fons Europeus. El director General es va comprometre a fer-nos arribar aquesta informació.

La segona qüestió que es va tractar va ser el funcionament de les aules d’emprenedoria i tecnologia aplicada que ja s’han posat en funcionament en el present curs. Novament vam indicar que ho consideram una passa envant per l’adquisició de les competències professionals de l’alumnat de FP en un entorn modern, encara que ens preocupen aspectes com els criteris d’establiment als centres i les mancances d’espai que ja sabem que són problema endèmic als centres educatius de les Illes. 

La mesa es va haver de posposar per qüestions d’agenda del Sr. Baos, i es reprendrà per tractar fonamentalment el torn obert de paraules ja que es va reconèixer la necessitat de tractar punts que afecten la FP amb els canvis que suposa la LOMLOE, com és l’equiparació dels cossos i la situació dels professors tècnics.

CONTINUACIÓ…

Dilluns es va continuar la mesa ajornada la setmana anterior per manca de temps en què es van tractar aspectes relacionats amb la creació del centre de. Formació, Innovació i Desenvolupament de la Formació Professional de les Illes Balears. L’únic punt que quedava per tractar era el torn obert de paraula i els sindicats vam aprofitar per presentar dubtes i preocupacions relacionades amb la FP, però sobretot amb moltes altres qüestions que pensam que necessiten resposta.

Si bé és cert, que  la DG de Personal Docent i el DG de Formació Professional no ens van poder donar solucions tan concretes com voldríem, valoram que es pugui dedicar un temps a fer aquest intercanvi de preocupacions.

 • Professors tècnics de FP i equiparació amb el grup A1 i altres qüestions que afecten a docents interins de FP:
  • ara mateix les autonomies estan esperant les modificacions que es facin a Madrid. S’ha posat en marxa un grup de treball que tractarà que no es vegin perjudicats els docents interins, especialment, i s’atenguin les particularitats de cada Comunitat Autònoma.
 • Oposicions:
  • la Conselleria s’ha compromés a facilitar-mos en breu els protocols que estan elaborant.
  • ens han confirmat que no es repetiran proves en cas de quarantena o positiu per COVID.
  • l’elevat nombre d’al·legacions ha fet endarrerir la publicació dels llistats de tribunals definitius, però pensen que sortiran en breu.
 • Vacunació:
  • hem exposat els problemes detectats i s’han compromès a traslladar-los a Salut. Per la nostra part, Alternativa s’ha posat en contacte directament amb IB Salut i estem esperant resposta.
 • 2,9%
  • hem recordat que el problema no està solventat i a més que, per les informacions aparegudes a premsa, sembla ser que el Govern Estatal no està d’acord amb les actuacions dutes a terme pel  Govern Autonòmic a les Illes i qualifica de frau de llei la mangarrufa feta. Per si fos poc, des de Madrid s’ha anunciat una nova revalorització dels sous dels funcionaris per al proper any.
  • hem demanat que la DG de personal docent traslladi aquesta reivindicació a qui pertoqui.
 • Curs 2021/22
  • els sindicats hem criticat que aparegui a premsa informació referent a l’organització del proper curs abans de reunir-se amb els representants dels treballadors i que les condicions del proper curs han de tornar a la normalitat, pel que fa a hores lectives, no semipresencialitat, especialistes a primària, etc..
  • Alternativa ha fet saber a la DG de personal docent que recentment ha registrat una petició de reunió informativa per tractar la qüestió.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *