Alternativa

Sindicat Docent

[RESUM] Mesa sectorial d’Educació: 1.Creació del centre d’innovació en la funció directiva i 2.concurs de mèrits per a la selecció de directors de centres docents públics

[RESUM]

Avui hem assistit a la Mesa sectorial d’educació de caràcter extraordinari.

S’hi han tractat dos punts:

  1. Esborrany de Decret pel qual es regula el Centre de Formació, Innovació i Recerca per a l’exercici de la Direcció Escolar de les Illes Balears (CFIRDE-Ib).
  1. Esborrany de Resolució del conseller d’Educació i Formació Professional de 25 de gener de 2022 per la qual es convoca un concurs de mèrits per a la selecció de directors de centres docents públics no universitaris de les Illes Balears i s’aproven les bases que l’han de regir.

El primer punt fa referència a un centre específic per a la formació de la funció directiva. Ja en abril ens van presentar la creació d’aquest centre i, en aquell moment, la majoria de les organitzacions sindicals ens van posicionar en contra.

Avui, una altra vegada, els representants dels docents hem valorat negativament l’esborrany del Decret de Regulació de funcionament d’aquest centre.

Primer de tot, considerem que un centre específic per aquesta tasca és innecessari. Ens sembla molt més adient reforçar els Centres de Professorat, que fa uns anys assumien aquestes formacions així com ESADIB (Escola Balears d’Administració Pública). Ens sembla més coherent que es cree un òrgan de coordinació de les diferents Direccions General per la funció directiva.

Ens resulta preocupant el nomenament del director d’aquest centre sense passar per un concurs obert a tothom. Ens preocupa que la participació dels docent sigui quasi inexistent i que aquest càrrec sigui més un càrrec polític.

El segon punt ha estat presentat per la Cap del Departament de Planificació i Centres i per la Cap del Servei de Planificació Educativa.

La novetat en relació amb l’últim concurs de mèrits per a la selecció de directors de centres és que tot el tràmit es farà de manera telemàtica. S’ha habilitat una plataforma específica i en breu la presentaran.

Un altre canvi introduït és que, de la comissió de selecció, en formarà part un director d’un centre semblant al que cal valorar.

Alternativa ha reivindicat que en el projecte de direcció s’inclogui un apartat especial on es valori  el foment de la llengua catalana. 

La majoria de les organitzacions sindicals han votat favorablement aquest esborrany de Decret.

Malgrat que l’ordre del dia no inclou un torn obert de paraula, la Directora General de Personal Docent, na Rafi Sánchez, ens permet fer preguntes, cosa que agraïm.

Alternativa i altres organitzacions hem denunciat la tasca d’”enquestadors” traslladada al tutors. Considerem que no és una tasca pròpia de tutors de grups passar enquestes, recollir-les i introduir les dades en el GESTIB. I molt menys en aquests moments tan difícils. Hem demanat que aturin les enquetes com s’ha fet en altres comunitats.

 


Convocada la Mesa sectorial, dijous 27 de gener a les 10h.

Podeu consultar la documentació i fer-nos arribar les vostres aportacions a info@sindicatalternativa.cat

[gview file=”https://www.sindicatalternativa.cat/wp-content/uploads/2022/01/Esborrany-Decret-regulació-CFIRDE-v2.pdf”] [gview file=”https://www.sindicatalternativa.cat/wp-content/uploads/2022/01/Esborrany-Resolucio_concurs_directors.pdf”]

 

[RESUM] Mesa sectorial d’Educació: 1.Creació del centre d’innovació en la funció directiva i 2.concurs de mèrits per a la selecció de directors de centres docents públics

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaçat dalt de tot

Descobriu-ne més des de Alternativa

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint