MESA SECTORIAL 2/6: CURS 21-22

Avui hem assistit a la mesa sectorial extraordinària per l’organització del pròxim curs 2021/2022.

El conseller d’Educació, Martí March, ha fet una valoració del curs actual i ha destacat que a les Illes Balears no s’han hagut de tancar els centres en cap moment.  També ha explicat que els protocols venen marcats pel Consell interterritorial de Salut i Educació i que la major part dels protocols es mantenen, però hi ha canvis pel que fa a la distància i a recuperar la presencialitat.  Això no es contradiu amb la digitalització educativa.

Antoni Morante, director general de Planificació i centres, ha explicat els canvis als protocols. Destacam que es proposen grups de convivència estable a Infantil, Primària i Especial. L’ús de la mascareta serà obligatori a partir de primer de primària,  però s’introdueix una modificació sobre l’ús de les mascaretes segons dictin les autoritats sanitàries, cosa que farà possible emetre una Instrucció per fer les modificacions pertinents. També ha explicat els escenaris prevists en funció del nivell d’alerta sanitària. Al mes de juny s’ha d’adaptar els plans de contingència de cada centre. I també s’han recordat les ràtios màximes.

Des del Sindicat Docent Alternativa, hem ressaltat els bons resultats del curs i estam contents per la recuperació de la presencialitat. També hem mostrat la nostra queixa perquè hem tengut notícies per la premsa que s’estava preparant el curs 21-22 quan nosaltres ja vam registrar petició de mesa per aquest tema el passat dia 29 d’abril.

Alternativa està d’acord amb els altres sindicats sobre el manteniment de ràtios, la recuperació dels especialistes, la inquietud sobre les temperatures i la importància de fer una anàlisi prèvia.

Hem fet les següents peticions:

  • Detallar la diferència entre els nivells 3 i 4 d’alerta sanitària i ens han respost que això depèn de Sanitat.
  • Adaptar l’annex 2 sobre temperatures a les aules a la normativa sobre aquest aspecte i han respost que estam en una situació excepcional de pandèmia.
  • Fer una millora a la xarxa d’internet, adreçada al Govern en general.
  • Aclarir els dubtes que ens presenta l’annex 11 sobre l’àrea d’educació física. La seva resposta és que pensen que el document és solvent perquè es va fer el curs passat amb experts.

També hem afegit que cal adaptar l’escola a la vida real i ser coherents amb les mesures establertes per a la societat en general. Hem recordat també la importància pels docents de poder conciliar amb els serveis d’escola matinera i menjador.

En un segon torn hem recordat que els criteris de quotes s’ha prorrogat i els vigents són els del curs 18/19 i cal actualitzar-los. També hem recordat, una vegada més, que tenim pendent el 2,9%.

Previsiblement es publicarà a BOIB el propvinent 8 de juny.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *