Mesa extraordinària: Permisos

Hem assistit a la mesa extraordinària per tractar els permisos dels docents guardar infants amb COVID:

-Proposta d’acord pel qual s’estableixen mesures extraordinàries i transitòries per afavorir la conciliació laboral i familiar del personal docent no universitari al servei de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

A la mesa sectorial la  conselleria ha exposat la proposta per poder donar una  resposta als docents que s’han de fer càrrec de familiars que han de quedar a casa per qüestions relacionades amb la COVID i que fins ara no tenien cap possibilitat per demanar algun tipus de permís.

Els docents que es veuen afectats directament, ja sigui per ser positius de COVID o estiguin obligats a guardar quarantena, ja tenen reconegut el permís i la retribució , fins i tot sense tenir una baixa mèdica, només presentant una declaració jurada d’haver d’estar en quarantena. Aquest tipus de baixa, son substituïdes per la Conselleria. 

Per part d’Alternativa hem demanat que:

  • Que aquest permís sigui retribuït.
  • Que es doti de mitjans telemàtics als docents que hagin de fer treball a distància..
  • Que els interins tenguin reconeguts els dies per assumptes propis ,que fins ara només es reconeixen als funcionaris de carrera. Es un tipus de permís que també donaria flexibilitat per solucionar problemàtiques personals que d’altre forma no es poden resoldre. A la vegada s’equipararia la situació dels interins. 

La Conselleria ha reconegut que actualment no pot retribuir aquest tipus de permís , però s’ha compromès a modificar aquesta resolució quan el Ministeri tregui la normativa referent a la conciliació familiar. En breu el Ministri treurà aquesta normativa.

La Conselleria s’ha compromès a estudiar la forma jurídica per reconèixer els assumptes propis als interins.

Consulta aquí l’esborrany de resolució.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *