L’aplicació de la LOMLOE a correcuita crea angoixa entre els docents

L’aprovació dels currículums durant el mes d’agost i la complexitat del disseny de situacions d’aprenentatge així com dels canvis a l’avaluació, són aspectes que generen angoixa als docents aquest inici de curs.

Vam acollir amb alegria la bona notícia de la derogació de la LOMCE, que tant vam lluitar, però, ara s’ha convertit en un maldecap per les presses pel que fa a l’aplicació de la nova llei i pels canvis complexos que això suposa al dia a dia a les aules. Està clar que aquestes presses venen per la proximitat de les eleccions autonòmiques i estatals. Una vegada més, veiem que els interessos polítics estan per sobre els educatius. 

Un dels aspectes que ens ha sorprès de la LOMLOE, ara que començam a veure les aplicacions a l’aula, és que una de les promeses la reducció de la tasca burocràtica per als docents, una vegada més no es compleix,  i ens topam amb un augment de la mateixa.

Insistim en el fet que la millor reforma educativa és la rebaixa de ràtios, no canvis continus i sense consens de la normativa.

Des del Sindicat Alternativa, demanam una major flexibilització per a l’aplicació de la LOMLOE aquest curs i que tant el Departament d’Inspecció educativa com les directives dels centres no pressionin als docents.

Reclamam, a més, el compliment de la promesa de reducció d’hores lectives, això permetria poder fer una bona aplicació amb tot el que implica la LOMLOE.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *