Ingerències polítiques en la feina dels docents: mai!

Aquest cap de setmana hem llegit a premsa que el Parlament ha aprovat dues esmenes a la LLEIB presentades per MÉS Menorca. 

En primer lloc, ens sembla innecessari haver d’incorporar una esmena per a què els centres educatius romanguin oberts fora d’horari lectiu. Bastava fer una volta abans de l’arribada de la COVID-19 per veure la quantitat d’activitats que s’hi duien a terme. Els centres sempre han estat oberts amb la col.laboració de les associacions de pares i mares i els corresponents ajuntaments per al gaudi de tota la comunitat.

D’altra banda, el que ens resulta més indignant és que una llei tingui la intenció de vetar qualsevol tipus d’aprenentatge. La voluntat dels docents de les Illes d’evolucionar pedagògicament és evident. Els canvis metodològics porten anys produint-se i els aprenentatges memorístics formen part de totes les capacitats, habilitats i destreses que s’han de treballar a les aules. 

No necessitem polítics que ens diguin com exercir la nostra tasca, igual que no li diuen a un cirurgià com operar. Necessitem una classe dirigent que demostri que confia en la nostra capacitat i preparació i, sobretot, que atengui les nostres demandes, començant per un finançament adient.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *