FASE 3

Segons tot sembla indicar, a partir de dilluns Balears passarà en el seu conjunt a la Fase 3 d’aquesta desescalada.

En aquest període, es preveuen canvis significatius pel que fa a la tornada les escoles. La Conselleria va fer pública a través de roda de premsa les instruccions que regiran aquesta fase.

Una vegada més, ho hem conegut a través dels mitjans sense informar dels canvis en les condicions laborals de molts docents i, per tant, sense una negociació prèvia. Aquest fet, a més, provoca gran incertesa i desinformació entre els docents.

Si segueix en aquest to, la gran comissió de preparació del curs 20/21 que s’ha posat en marxa i a la qual hem acceptat col·laborar malgrat les condicions generals, corre el risc de quedar-se en un gran anunci i una nova decepció pel conjunt de la comunicat educativa.

Els docents no han deixat de fer feina durant tot aquest temps en què els centres escolars han estat tancats fent més hores de feina de les habituals i amb els recursos personals al servei de l’educació. Si s’ha pogut acabar el curs amb relativa normalitat és perquè els docents no han dubtat ni un sol moment que el curs havia de seguir pel bé de l’alumnat i per garantir el dret a l’educació.

El conjunt dels docents desitja tornar poc a poc a la normalitat, garantint els drets a la salut i a l’educació de l’alumnat, això sí, sense recular en un sol dret laboral.

Des del Sindicat Docent Alternativa demanam també l’elaboració d’un pla de conciliació, pel proper curs, per part del Govern i dels empresaris. És un error concebre l’educació com l’única eina de conciliació.

http://www.caib.es/govern/sac/fitxa.do?codi=4207059&coduo=36&lang=ca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *