COMISSIÓ PARITÀRIA DE RISCOS LABORALS

Paritària 19/8/2020

Ahir es va dur a terme la reunió de la Comissió Paritària del Servei de Prevenció de Riscos Laborals del personal docent. Ha estat una reunió llarga i, com és evident la qüestió a què hem dedicat més temps ha estat l’inici de curs i  la gestió del COVID-19.

Ha quedat aprovat el Pla de Prevenció de Riscos Laborals en el qual s’han inclòs les aportacions que vam fer des d’Alternativa en el seu moment. En breu es posarà en marxa la comissió que estudiarà quins i com seran els exàmens de Salut periòdics que es realitzaran als docents i se’ns ha informat de les actuacions sanitàries que ha dut a terme el SPRL, bàsicament totes relacionades amb la gestió dels docents de risc a causa del coronavirus.

Mª Antònia Font, Directora General de Salut Pública, ha intervengut a la reunió explicant-mos el que ha pogut i aclarint els nostres dubtes, a més ha agraït la tasca feta pels docents durant el confinament.

De forma unànime els sindicats ens hem negat a aprovar el document  de “Mesures preventives en el marc COVID-19” ja que ens sembla contradictori que les reunions familiars es limitin a 10 persones, que els experts diguin que la principal mesura per evitar contagis és el distanciament físic i que les ràtios es mantenguin a 25 alumnes per aula. Des d’aquesta perspectiva els representants dels docents consideram que no es pot garantir la nostra salut i per això s’ha acordat que aquest aspecte es tractarà a MESA sectorial.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *