Amb presses i correres?

Les presses mai són bones, el nou Conseller va formar el seu equip molt ràpid per a afrontar els reptes educatius de les Illes Balears, igual de ràpid ja ha hagut de canviar-ho, cessa a tres dels seus Directors Generals i ningú sap molt bé perquè. Aquests canvis tan ràpids i tan sobtats, només generen incertesa 

Amb la mateixa rapidesa ha cedit davant els mandats dels seus socis de Govern amb el pin parental i la lliure elecció de llengua, reservant 20 milions d’euros per només un trimestre escolar i amb la única finalitat d’aconseguir la segregació lingüística a les nostres aules.

Molt ràpid, també, ha plantejat les solucions a vivienda a Eivissa i Formentera, sense tenir en compte la llei de regulació de l’habitatge i la inspecció dels lloguers turístics. Donar ajudes als docents que arriben nous a les Pitiüses no és una solució, què passa amb tots els docents que hi són de fa anys i que han apostat per un projecte de vida en aquestes illes, fent grans sacrificis, pagant hipoteques desorbitades i apostant per contribuir a l’estabilitat educativa en els seus centres….els ha oblidats? No tenen dret a aquestes ajudes?

El nou Conseller també ha fet una aposta clara per l’escola concertada. Dia rere dia podem veure com augmenten les ajudes a aquests centres. ha après molt bé de l’anterior a “posturear”, que sembla que faig però mentrestant va per un altre camí, afavorir la concertada.

El nou decret d’escolarització també va encaminat a implantar la lliure elecció de centre, fet que no farà altre cosa que seguir segregant per altres motius relacionats amb el poder adquisitiu de les famílies 

Des del Sindicat Alternativa, volem recordar que el nostre sindicat seguirà lluitant per la millora de les condicions sociolaborals de tots i totes les docents i que seguirà defensant l’escola pública, en català i sense cap tipus de segregació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *