ACREDITACIÓ DE LA COMPETÈNCIA DIGITAL DOCENT

La CDD és la competència que té el docent en l’ús de les eines digitals i la transferència que en fa al seu alumnat perquè aquest esdevingui competent digitalment.

ACREDITACIÓ

Primer de tot cal dir que de moment no és obligat acreditar-la, però ho serà.

Espanya ha rebut fons europeus per implementar el Pla de digitalització i a finals del curs 2023-24 els ha de justificar a través del nombre d’acreditacions dels docents. Si no ho fa, haurà de tornar els ajuts.

Ara bé, la normativa sobre aquestes acreditacions encara no està completa i es treballa sobre acords de Mesa sectorial estatal i esborranys. Hi estem acostumats, no?

PER QUÈ ARA?

Les administracions necessiten anticipar-se per poder arribar la data de juny de 2024 amb els deures fets. Per això conselleria, a través el Servei de Tecnologies de la Informació a l’Educació i l’IBSTEAM, ha començat a posar en marxa formacions d’acord amb el Marc europeu de competència digital docent i estan revisant els seus cursos oferts des de 2020. A més, han informat les entitats col.laboradores de com presentar els seus cursos per a que tinguin l’homologació, amb la qual cosa Alternativa no hi està d’acord perquè defensem que és el nostre empleador qui ens ha de facilitar la formació i no potenciar el lucre de altres.

LES VIES D’ACREDITACIÓ

1) formació en el centre

2) formació individual

3) prova elaborada pel Ministerio, encara pendent

3) convalidació formacions prèvies, presentant acreditació o evidències, encara pendent

Ara mateix, els cursos reconeguts són els del INTEF a nivell estatal. Les comunitats autònomes han acordat reconèixer mútuament els seus cursos.

CURSOS IBSTEAM 

S’ofereixen 11 formacions que es repeteixen cada mes.

En aquest enllaç teniu tota la informació.

https://ibsteam.notion.site/MRCDD-af5465254ca0405ba07114501727a89d#ef60161a0978498a8fb4a36df71b5f6c

Seguirem informant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *