Volem el 2% i el 0’9% també!

El Govern central ha anunciat en la presentació dels pressupostos per al proper any una pujada de sou del 0,9 % als funcionaris. Davant això, hem de recordar que, de fet, els docents de les Illes no hem vist encara reflectit a les nostres nòmines l’augment del 2% anunciat en desembre de 2019 (que significaria uns 600€ anuals)  i que tots els funcionaris de l’Estat i algunes administracions públiques de les Illes Balears sí perceben des de ja fa mesos. A cada mesa sectorial que s’ha dut a terme durant l’any 2020 hem demanat per aquest 2% i la resposta mai ha estat del tot clara.

Cada vegada que a nivell estatal s’han produït retallades, la nostra Comunitat, fent-se ressò del mal entès concepte de solidaritat, ens les ha aplicades justificant que eren unes mesures estatals. Però el que no ha fet mai aquesta Comunitat és compensar aquesta mesura apujant els seus complements autonòmics per evitar la pèrdua de poder adquisitiu dels seus treballadors.

No pot ser que metges, professors i altres funcionaris siguem de nou els que sufraguem una crisi que també patim. Una crisi de la qual n’estem intentant minimitzar els impactes a tota la societat amb el nostre esforç, treball i responsabilitat.

Si el Govern no té prou pressupost i és per manca de finançament, que treballin els polítics per negociar amb Madrid uns pressupostos dignes. Si no són capaços d’assolir el mínim finançament necessari; tant per manca de doblers, com per mala gestió, que prenguin altres mesures, començant per la reducció de despesa pública innecessària (com pot ser l’excés d’assessors i alts càrrecs).

Des del Sindicat Alternativa, no acceptarem que la Covid19 sigui una excusa per no aplicar l’augment de sou que se’ns deu des del mes de gener d’aquest any. Tampoc acceptarem una congelació del nostre salari, ja que segons diu el Govern, som treballadors essencials que estem fent molt bona feina i així i tot ens sentim castigats amb aquestes mesures.

Per això, convidem a tots els sindicats de docents i a la resta de sindicats del sector públic, a fer accions conjuntes i mobilitzacions si el Govern persisteix en el seu propòsit. Instam també al Govern autonòmic a plantar-se davant el govern estatal, per tal d’aconseguir un bon finançament per les Illes Balears, com ja vam anunciar durant l’estiu amb la petició d’un repartiment del Fons Interterritorial que tingués en compte la situació generada durant la crisi provocada per la pandèmia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *