Les urgències dels currículums LOMLOE

-El temps per presentar esmenes i al·legacions és intencionadament insuficient.

– La pressió de l’aplicació de la LOMLOE recau sobre els docents.

-El proper curs s’haurà d’organitzar sense temps necessari.

El Govern de les Illes Balears, arrossegat per la pressió del Govern estatal, està tramitant els nous currículums a ritme accelerat i només permet presentar les al·legacions durant 5 dies, temps del tot insuficient per poder fer-hi les aportacions de manera pausada i argumentada.

Amb aquesta manera de fer, el Govern gira l’esquena al conjunt de la comunitat educativa, la més interessada en els currículum perquè els haurà d’aplicar i a la societat en general. A més, el Govern  els  dona per aprovats abans de la preceptiva exposició pública. 

Ens trobem, lamentablement, una altra vegada, en què els docents, que són qui hauran de posar en pràctica la nova normativa, no n’han format part de la creació. 

En aquesta ocasió, a més, els docents hauran d’adaptar la LOMLOE de manera urgent, sense tenir temps a organitzar el nou curs amb el temps prudent necessari: matrícules, noves programacions, etc. D’aquesta manera, tota la pressió recaurà, una vegada més sobre els docents.

Volem afegir que no compartim el calendari d’aplicació de la LOMLOE perquè  a hores d’ara no tenim tots els currículums al nostre abast, ni coneixem les matèries que s’ofertaran per cursos, ni l’assignació d’hores per grups i nivells. En el millors dels casos, estem treballant damunt alguns esborranys que ni  han estat aprovats ni són definitius.

NO es pot pretendre que el sistema canviï sense que els que han d’executar el canvi tinguin un temps mínim per poder dur a terme aquestes grans modificacions que comporta la LOMLOE.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *