Trasllats dels membres dels tribunal d’oposicions. Així, no!

Des del Sindicat Alternativa sempre hem lamentat que els opositors que han de traslladar-se a altres illes per fer els seus exàmens participen en el procés en condicions diferents a la resta de companys que no han de fer aquests desplaçaments.

Doncs en els actuals processos d’oposicions aquesta situació s’ha traslladat també a les persones que els han d’avaluar: els tribunals. Hem rebut nombroses queixes per part dels docents desplaçats, especialment d’Eivissa-Formentera i Menorca, que s’han hagut de traslladar a Mallorca per exercir-hi la seva obligació.

La gestió dels trasllats i allotjaments d’aquests docents està sent caòtica des de la nostra perspectiva. Els docents no coneixen horaris de vol amb temps suficient per conciliar les seves responsabilitats personals amb la seva obligació laboral (perquè recordem que exercir com a membre d’un tribunal és una obligació).

S’estan trobant allotjaments propis del turisme low cost en lloc del que haurien de tenir persones professionals que van a exercir una tasca que requereix concentració i capacitat d’atenció (el descans és imprescindible per a poder-ho fer així).

Per si això fos poc, s’han vist afectats per situacions imprevistes que han generat cancel·lacions de vols i els han obligat a romandre encara més temps a Mallorca. Alguns han hagut de buscar opcions pel seu compte per retornar a la seva illa de residència i complir els seus compromisos personals i familiars. 

Davant tot això, demanam a la Conselleria d’Educació que es faci càrrec de totes les despeses que estan assumint els docents, que sigui més laxa a l’hora de gestionar les anades i tornades, respectant la conciliació familiar i laboral d’aquestes persones i, sobretot, que faci un exercici d’empatia amb totes les persones que participen del procés d’oposicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *