Augment del cost de la vida, salaris congelats

El cost de la vida augmenta cada any, això és una evidència,la darrera dada del IPC esta al 4%, però  que els salaris també ho fan no és tan evident; de fet en el cas dels docents de les Illes Balears estan congelats.

“El Govern espanyol proposa apujar el salari dels treballadors públics un 2% per al 2022”

Aquesta notícia del dia 5 d’octubre ens porta al cap l’augment que gaudeixen tots els funcionaris de l’Estat Espanyol l’any 2020, una altra vegada al 2021 i ara, sembla que també al 2022.El govern de les Illes Balears, va decidir castigar als docents sense l’actualització que es va aplicar a tota la resta d’empleats públics, i ara que el projecte de pressupostos estatals anuncia una nova pujada del 2% , esperam que el govern recapaciti i sigui conseqüent amb les demandes de pujada de sou fetes als empresaris i apliqui de forma efectiva la pujada pendent del 2,9% i la que ara anuncien del 2%. No consentirem una altre joc de trilerisme amb les nostres nòmines.

La no aplicació de les pujades de sou al docents , significaria una pèrdua d’uns 100 euros mensuals per docent. 

Nosaltres diem prou a aquesta situació.

No és només una qüestió de dignitat, és la resposta a la necessitat real de posar fre a la pèrdua de poder adquisitiu del personal depenent de la Conselleria d’Educació.

Els estudis ens situen com una de les comunitats més cares a l’hora d’anar al supermercat.

De los datos del estudio de OCU se desprenden las notables diferencias de precios que hay entre las distintas ciudades. Este año Jerez de la Frontera es la ciudad más barata del estudio. Le siguen Teruel, Zamora y Ciudad Real. En el lado opuesto se sitúa Las Palmas de Gran Canaria como la ciudad más cara, seguida de Palma de Mallorca y Barcelona. Si se comparan las Comunidades Autónomas, Castilla-León, Murcia, Extremadura, Asturias, Galicia y Andalucía son las comunidades más baratas, mientras que Cataluña, País Vasco, Canarias y Baleares son las más caras.

Ja fa uns anys que demanem millores en els nostres salaris. Si les Balears són una de les comunitats més cares de l’Estat i, a més, tenim una característica que compartim amb l’altre arxipèlag de l’Estat, les Illes Canàries, per què no tenim el mateix complement de residència? En 2018, semblava que aquest complement estava més a prop, però som a 2021 i encara no hem vist cap millora.

Si mireu la següent imatge veureu, no només la diferència entre els dos arxipèlags sinó també la diferència entre les diferents illes del nostre; on ja hem vist que no costa el mateix aconseguir vivenda o omplir el senalló al mercat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *