[RESUM] Mesa Sectorial d’Educació: criteris de plantilla; Interins, nova situació

 La mesa sectorial d’educació s’ha reunit avui per establir la Plantilla per a centres educatius de les Illes Balears:

-Es consolida el 92% de les places de quota dels darrers tres cursos per facilitar els processos de concurs de trasllats i oposicions.

-S’han creat plantilles tipus amb modificacions particulars. Es guanya transparència, però la Plantilla ja estava planificada per poder oferir les oposicions massives que té previstes el Conselleria.

No es milloren les ràtios: es fan les plantilles en base a 20 alumnes a primària i 25 a secundària, totalment insuficient.

No es tenen en compte les 18h lectives, ni les 23h a Primària

No s’augmenten els desdoblaments ni es busquen solucions per reduir la ràtio a les aules.

No s’augmenten les hores de coordinació per als docents.

Així, no hi ha una millora substancial i tangible en el dia a dia dels docents.

Amb aquestes dades, no hem donat el nostre vot positiu.

En la Mesa de plantilla de quota, insistirem en aquestes mesures per poder aconseguir millors condicions d’aprenentatge i millora de la qualitat d’ensenyament.

A més, hem demanat que, de moment, es congeli l’oferta d’oposicions massives que va anunciar la Conselleria d’Educació i FP mentre no se solucioni la proposta del Govern central per reduir la temporalitat dels treballadors públics amb la intenció d’evitar problemes legals. 

La Conselleria ens ha respost que, mentre no hi hagi un document oficial i aprovat pel Congrés i el Senat, no poden fer res.

Download

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *