Resum mesa sectorial d’adjudicacions.

Abans de la reunió, la Directora General de Personal Docent, ha explicat la reunió que varen mantenir els diferents directors generals  de personal docent de les diferents autonomies a Madrid. El més destacable és la constatació que arribar a la taxa d’un 8 % d’interins en dos anys és del tot impossible. La Directora General és de l’opinió de què calen almenys 4 anys perquè tothom tengui l’opció de poder-se presentat vàries vegades.  

A la mesa d’avui hi ha hagut com un punt d’ordre del dia:

  1. Aprovació, si escau, de les actes anteriors
  2. L’esborrany de la Resolució de la Directora General de Personal Docent de per la qual es convoca, per al curs 2017/18, el procés d’adjudicacions de destinacions provisionals.
  3. Torn obert de paraules.

Aquí poden destacar que s’ha introduït els canvis pertinents tenint en compte que enguany hi ha oposicions i per tant hi haurà nous funcionaris docents, fet que endarrereix i dificulta l’adjudicació.

Se’ns ha facilitat un possible calendari d’adjudicacions (també es troba a l’esborrany), subjecte a possibles modificacions.

30 de juny llista d’interins definitiva i comissions de serveis

6-7 de juliol per sol.licitar les places, tràmit  telemàtic, funcionaris suprimits, desplaçats per manca d’horari, amb situació d’expectativa, reingrés al cos.

23-24 juliol  sol.licitud de places, tràmit telemàtic, per a funcionaris en pràctiques.

28-31 de juliol (ambdós inclosos)  sol.licituds de places, tràmit telemàtic, per a funcionaris  interins, inclosos els aspirants a funcionaris interins docents de pacte.

Com a novetat, les reclamacions s’hauran de fer telemàticament amb uns terminis escurçats per poder avançar els processos d’adjudicació.

Alternativa va expressar la necessitat d’aplicar la llista única d’adjudicacions, per tal d’evitar els greuges que genera aquesta adjudicació per cossos amb puntuació diferenciada, per simplificar el procés i per respectar les preferències i la vocació dels interins. Aquest sistema genera multitud d’adjudicacions a mitja jornada o en illa diferent quan podrien obtenir una millor plaça per la seva puntuació.  Recordam que aquesta petició va ser acordada per l’Assemblea de docents.

Tornàrem a sol·licitar la consideració com a no voluntari de tots els cessaments de contracte perquè tots puguin sol·licitar la prestació d’atur en cas de no obtenir plaça. Els interins volen continuar fent feina, és la conselleria que els cessa.

Una vegada que ja ens trobam a l’equador de la legislatura, encara ens costa molt de creure que ens trobem amb un govern progressista que permeti la discriminació salarial en funció del tipus de contractació. S’han fet algunes passes, considerant algunes substitucions de tot un curs com a vacants, però el 30 de juny molts companys seran cessats i no cobren l’estiu tot i haver fet la mateixa feina que els altres. Exigim la recuperació dels drets laborals perduts i l’aplicació del principi d’igualtat salarial.   

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *