Reducció de jornada per tenir cura de convivent amb COVID-19

El Consell de Govern de les Illes Balears va aprovar ahir la possibilitat de reducció de jornada no retribuïda per poder tenir cura de convivents amb COVID-19.

Des d’Alternativa, ho valorem com una passa cap la normalització de la conciliació de la vida familiar i laboral que ja tenia múltiples deficiències encara més evidenciades arran de la pandèmia, encara que pensam que en situació de cura d’un familiar en situació d’aïllament per sospita de COVID-19 el més adequat seria adaptar el lloc de feina i que el docent pogués teletreballar tal com es va fer durant el confinament i així no haver de perdre part dels seus ingressos o tots si la reducció hagués de ser del 100%.

D’altra banda, ens alegra que es reconegui que també els docents han de poder conciliar vida laboral i familiar perquè fins ara, semblava que sols es dedicaven a facilitar-ho a altres col·lectius i a l’economia.

Així i tot, hi trobam certs aspectes que ens preocupen i treballarem per intentar que aquestes mesures siguin encara més respectuoses amb la vida familiar dels treballadors. 

Per veure el text complet de la resolució (enllaç)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *