Qui no fa els deures?

En la darrera sessió, el Parlament de les Illes Balears va aprovar una Proposició No de Llei amb la qual es recomana que els docents, “com a norma general” no posin deures als seus alumnes a proposta de Més per Menorca.

Mai fins aquest moment, la sala de representació dels ciutadans del conjunt de les Illes Balears havia recomanat a cap professional com fer la seva feina. Esperem que la setmana vinent es pronunciïn sobre la necessitat dels metges de receptar aspirines  o la importància de no fer fonament en els nous edificis que projecten els arquitectes.

Si bé és cert que l’alumnat passa hores suficients al centre escolar per desenvolupar bona part del currículum, inabastable, d’altra banda , convé deixar al criteri docent l’assignació de feines per fer a casa, que per això són els professionals del sector.

Seguint amb la metàfora, preocupa que els nostres polítics – i ens permetem el luxe de dir com han de fer la seva feina- perdin el temps en aquestes qüestions i no el dediquin a fer els seus deures: treballar en un PNL per augmentar de manera significativa el pressupost d’educació o poder millorar factors que serien més útils i constructius com, per exemple, ràtios i infraestructures.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *