Alternativa

Sindicat Docent

PROPOSTES COMISSIONS DE SERVEIS

Des del Sindicat Alternativa lamentem que no s’hagin introduït altres propostes que vam fer. 

Vam plantejar altres aspectes com la possibilitat de poder optar a comissions de serveis els docents que tenen hipoteques o els que tenen contractes de lloguer amb una determinada antiguitat. També vam plantejar altres propostes com poden ser la dedicació parcial a la política o bé la docència de professor/a associat a la UIB. 

Vam plantejar també la possibilitat de donar les CCSS per raons humanitàries per 3 anys, i les places que deixen vacants per interins a Pitiüses per 3 anys. Ja que com anticipem en proposar el pla d’estabilització, recollit en el Acord Marc, a Eivissa i Formentera seran les illes que quedaran, una vegada més, amb un percentatge elevat d’interins i/o places sense cobrir a septembre. Considerem que aquesta mesura, juntament amb el complement de residència i ajudes per a l’habitatge, pot afavorir que es cobreixin les places vacants generades per les CCSS de raons humanitàries a les Pitiüses, i evitar que l’alumnat d’aquestes illes quedi sense docents durant setmanes o mesos; així com donar estabilitat a les plantilles dels centres.

Volem recordar que també haurien de poder entrar a les comissions de serveis les places ATD (docents que treballen a la Conselleria) o bé  les mitges jornades que ja es preveuen amb la quota.
Des del Sindicat Alternativa, demanam que la Conselleria d’educació treballi per l’augment de places docents. Per exemple, les places generades per la reducció de càrrega lectiva a Primària (23 hores pel curs 24-25) serien al voltant d’unes 300-400. I la reducció de ràtios, als centres on sigui possible, també seria una mesura efectiva. Volem recordar que des de fa anys demanem un pla de reducció de ràtios i que ja és ben hora de tornar a posar en marxa la comissió de ràtios, creada al 2016 i aturada des de fa anys.

PROPOSTES COMISSIONS DE SERVEIS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaçat dalt de tot

Descobriu-ne més des de Alternativa

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint