Alternativa

Sindicat Docent

Pressupostos minvants? Ni una passa enrere!

Pressupostos minvants? No! Ni una passa enrere!

El que va ser un petit èxit en altres legislatures, pot ser un fracàs o una decepció en l’actual. Si en algun moment es van aconseguir els 1.000 milions d’euros, una xifra mai abans assolida en els pressupostos per a l’educació a les Illes Balears, sembla ser que per als propers anys, no es millorarà aquesta xifra. Ens temem que fins i tot es pot reduir.

El Govern ha presentat una proposta de sostre de despesa de 50M€, inferior als pressupostos anteriors. A aquest fet cal afegir les notícies i els rumors que des de l’estiu no fan més que alertar-nos d’un possible retrocés econòmic, que acabi minvant els recursos finalment destinats a l’educació. Ara quan encara s’estan negociant els pressupostos del 2020, trobam a faltar la negociació d’un acord de millora, com el que va proposar el Conseller, per tal de ser a temps de poder introduir aquestes possibles millores dins el pressupost del 2020.

La realitat de les Illes Balear és que l’alumnat augmenta, però els recursos no ho fan al mateix ritme.

A més, seguim tenint ràtios elevades (especialment a Pitiüses) i falten docents a les aules. Les infraestructures continuen essent deficients i les millores sociolaborals que reclamem de fa molt encara no s’han vist implementades i es veuran afectades directament.

Els recursos necessaris s’han de veure incrementats, com a mínim, en el mateix percentatge, aproximant-se a la mitjana europea d’inversió del PIB.

Des del Sindicat Alternativa demanam no sols que es mantenguin els 1.000 milions d’euros sinó que i es segueixin augmentant i que es reverteixin en millores sociolaborals de cara al professorat de les Illes Balears.

Demanam també al Govern de les Illes que faci arribar al Govern Central (quan n’hi hagui) les reivindicacions del sector educatiu de les Illes i prengui consciència de la necessitat d’invertir més en Educació seguint el model de gran part de les societats europees.

Pressupostos minvants? Ni una passa enrere!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaçat dalt de tot

Descobriu-ne més des de Alternativa

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint