Ni 3+2 ni LOMCE

Durant aquesta setmana els estudiants universitaris i de secundària de les Illes Balears -com en la resta de l’Estat- estan convocats a una jornada de mobilització per aturar la reforma educativa que es va posar en marxa temps enrere i que, fins al moment, no s’ha pogut frenar políticament.

A nivell universitari, l’anomenada reforma 3+2, pretén reduir els graus a 3 cursos i completar els estudis de manera obligatòria amb 2 cursos de màster amb el consegüent increment de preu de la matrícula i, per tant, el preu total dels estudis. Si a això afegim la reducció total de beques i ajudes a l’estudi, el resultat és evident: reducció de l’accés a la universitat pública d’un gran nombre d’alumnes per motius exclusivament econòmics.

En l’educació secundària (i primària també), la LOMCE s’està imposant, tot i tenir en contra tota la comunitat educativa. Són nombrosos els motius que ens fan rebutjar aquesta llei que retorna l’educació al passat i no permet que avanci cap al segle XXI: revàlides, eliminació de matèries que fomenten l’educació íntegre de l’alumnat, i un llarg etcètera.

El sindicat Alternativa Docent vol manifestar el seu suport més absolut als estudiants que es mouen per tal d’aconseguir una educació pública, de tots i per a tots!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *