Mesa sectorial: presentació programa PROA+

Hem assistit a la mesa on la Directora General de Primera Infància ens ha presentat el programa PROA+.

Es tracta d’un programa creat pel Ministeri d’Educació i dotat amb 2 milions d’euros a les Illes Balears per atendre les necessitats dels centres més vulnerables des de 4 línies d’actuació.

1- Reforç escolar, que a les Illes es fa amb el nom de PAE a tots els centres.

2- Suport a l’alumnat amb risc d’abandonament escolar a través de la contractació de personal (PTSC)

3-  Adaptació dels PEC dels centres als plans de contingència.

4- Formació en noves tecnologies.

Se’ns explica que s’ha descartat la inversió en la línia 4 ja que està en marxa amb l’IBSTEAM i el propi pressupost de Conselleria i es prefereix dedicar aquesta dotació econòmica a l’atenció a la diversitat, que s’ha vist tan perjudicada per la situació i les decisions preses en l’organització dels diferents escenaris.

Se’ns informa també que posteriorment a l’inici dels tràmits per posar en marxa el programa, des del Ministeri s’ha confirmat l’ampliació del pressupost un 1 milió d’euros més, que Conselleria ha decidit dedicar a la la contractació de professionals per atendre la diversitat als centres.

Per part dels sindicats, tots hem estat d’acord que aquestes mesures són ben rebudes sempre que serveixin per atendre directament l’alumnat més desfavorit, encara que lamentam que aquesta informació no ha passat per mesa sectorial per ser negociada la part que afecta les condicions laborals dels treballadors; i hem demanat un aclariment pel que fa a les contractacions d’aquests docents, que ens han assegurat que seran tots personal de les llistes d’interins.

Finalment, tots els sindicats hem aprofitat per fer arribar tant a la Directora de Primera Infància, com a la Directora de Personal Docent, dubtes i inquietuds que hem anat fent arribar a ambdós departaments i que encara no tenen resposta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *