MESA SECTORIAL: Plantilles i oposicions

Ahir, 28 de novembre,  vàrem tenir mesa sectorial sobre plantilles i oposicions.

S’han tractat els següents punts:

-Informació sobre les plantilles: a Secundària s’ha consolidat el 85% de la plantilla i a Primària, el 93%.

Des dAlternativa hem agraït l’esforç per arribar quasi al 90% de consolidació però hem recordat que els criteris de plantilles no s’han revisat. També hem recordat que esperam l’Acord de Millora i aconseguir la reducció de les hores lectives (23 a Infantil i Primària i 18 a Secundària), encara que no està pressupostat . Hem demanat també la reducció progessiva de ràtios a Infantil i Primària, de 25 a 20.

Oferta pública d’ocupació: hi haurà 1140 places d’oposicions (253 del 100% de la taxa de reposició, 625 que són les que queden de l’oferta dels tres darrers anys i 307 que són les desertes que van quedar de les oposicions del 2019).

Des d’Alternativa valoram positivament l’Acord de Govern i també saber l’origen de les vacants. Hem votat a favor perquè no podem permetre que es perdin aquestes places. També és un dels punts de l’Acord Marc vigent i aprovat.

-Propostes de millora per les oposicions del 2020: des d’Alternativa hem exposat que no és el model que volem i que s’han pogut fer canvis al Reial Decret (eliminar l’article 20 sobre el caràcter eliminatòri) i no s’ha fet.

L’informe que ens ha lliurat la Conselleria ens fa veure la realitat.

Algunes de les nostres propostes són aquestes: canvi d’ordre de les proves (inici per la programació), tornar al model transitori (sense el cas pràctic), reintroducció de la lectura del tema, la possibilitat de reclamar després de cada prova, fer un vertader concurs-oposició, la possibilitat que no es repeteixen presidències de tribunals, la publicació de les rúbriques i criteris d’avaluació en temps suficient, evitar desplaçaments, la possibilitat de lliurar la programació didàctia per via telemàtica…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *