Mesa sectorial extraordinària: protocols Covid_19 a les oposicions

Avui hem assistit a la Mesa sectorial extraordinària per tractar els protocols COVID19 per a les oposicions del pròxim mes de juny. Hi ha un protocol per cada col·lectiu, tribunal i opositors. Per confeccionar-los, Conselleria s’ha basat en les darreres instruccions de Salut Pública i, ambdós protocols han estat avalats per aquest organisme.

A més, cada tribunal podrà establir mesures complementàries si així ho considera.

Aquest any hi ha 30 tribunals en lloc de 15, amb una mitjana de 20 o 30 candidats per tribunal, i un màxim de 60 candidats en alguna especialitat. Amb aquesta mesura pretenen reduir les aglomeracions.

Cada tribunal tindrà una maleta amb material de prevenció: gel hidroalcohòlic, mascaretes, etc.

Es faran sessions de formació per als presidents i secretaris dels tribunals.

Alternativa ha demanat què passa amb les persones vulnerables que no han pogut treballar durant el curs, però es presenten a oposicions o bé són membres de tribunal. Conselleria ha assegurat que als tribunals no hi ha cap treballador vulnerable, ho han comprovat. Pel que fa als opositors, no són considerats treballadors de Conselleria i per tant hauran de contactar el Tribunal per informar-lo d’aquesta circumstància i que aquest pugui prendre les mesures necessàries en cada cas segons el protocol.

Alternativa ha demanat perquè les oposicions es fan en dissabte i diumenge. Conselleria ha respost que la primera prova es farà dissabte 19 de juny al matí i la segona prova diumenge al matí també. Han considerat que per estar en bones condicions per entomar la segona prova era millor fer un descans a la tarda del dissabte en lloc de fer totes les proves el mateix dia i tenir diumenge lliure. A més, han recordat que els membres de tribunal no poden actuar el temps de la jornada laboral fins que no han acabat al centre, dia 28 de juny. Dia 21 i 22 són lectius i els membres del tribunal i els opositors docents interins ha d’acudir al seu lloc de feina.

La directora general ha permès fer preguntes encara que no hi havia torn obert de paraula. Sobre la vacunació als docents dels CEPA i EOI, ha tornat a dir que  han passat totes les dades al servei de salut corresponent.

També ha informat que aquesta setmana, segurament, sabran si es comença a administrar la segona dosi dels docents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *